Η υπερβολική διακυβέρνηση είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για τις κυβερνήσεις. Honore Gabriel Riqueti, comte de Mirabeau, 1749-1791, Γάλλος πολιτικός.

Κάλεσμα στον κόσμο της ναυτιλίας να εφαρμόσει πολιτικές με δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο, απηύθυνε ο Φ. Κουβέλης

10 Ιανουάριος, 2019

Κάλεσμα στον κόσμο της ναυτιλίας και του εφοπλισμού να εφαρμόσουν πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη με δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο, απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση-κοπή Βασιλόπιτας-του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι ανοικτό σε ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις που μπορούν να συμβάλουν στον κοινά επιδιωκόμενο σκοπό, που είναι η ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας και η αναγέννηση της πατρίδας μας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο συγκεκριμένος στόχος τίθεται σήμερα πιο έντονα, πιο επιτακτικά, τώρα που η χώρα γυρίζει σελίδα, έχοντας αφήσει πίσω τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της περιθωριοποίησης μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

Είπε ότι σήμερα, υπάρχουν αναμφισβήτητα οι προϋποθέσεις, προκειμένου οι πολίτες να πάρουν πίσω αυτά που τους αφαιρέθηκαν αλλά και η χώρα να βρεθεί στη θέση που της αξίζει.

Υπογράμμισε ότι αυτή η προσπάθεια, δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά ούτε μπορεί να είναι υπόθεση μόνο ορισμένων κοινωνικών εταίρων, αλλά όλης της κοινωνίας. Τόνισε εξάλλου ότι η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει στα πρόσωπα των ναυτικών μας, του εφοπλισμού και της ναυτιλίας ευρύτερα, τους ανθρώπους εκείνους που με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα και με προσήλωση σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, κατάφεραν να αναδείξουν στις υψηλότερες θέσεις του κόσμου, την ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Ο κ.Κουβέλης είπε ότι η πολιτεία με την ενίσχυση των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού τόσο σε μόνιμο προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και με τη συνδρομή του Ναυτικού Επιμελητηρίου αλλά και με τη δημιουργία νέων σχολών, δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και για τη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού.

Read previous post:
Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επίσκεψης της Άγγελα Μέρκελ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στο πλαίσιο της επίσκεψης...

Close