Ντον Κουέηλ, Αμερικανός Αντιπρόεδρος [1988-1992]

Και όγδοη σορός ανασύρθηκε από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη Μασσαλία. Το τελευταίο θύμα;

9 Νοέμβριος, 2018

Οι διασώστες ανέσυραν σήμερα και όγδοη σορό, ίσως εκείνην του τελευταίου θύματος της καταστροφής, από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν τη Δευτέρα στη Μασσαλία (νοτιοανατολική Γαλλία), όπου και άλλοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στο κέντρο της πόλης για προληπτικούς λόγους.

Οι σοροί πέντε ανδρών και δύο γυναικών έχουν ήδη βρεθεί μετά την κατάρρευση δύο ετοιμόρροπων κτιρίων. Η όγδοη σορός, αυτή μιας γυναίκας, μπορεί να είναι η τελευταία που εντοπίζεται κάτω από μπάζα: οι αρχές εκτιμούν πως οκτώ άνθρωποι –πέντε κάτοικοι και άλλα τρία άτομα– βρίσκονταν στο μοναδικό κατοικημένο κτίριο την ώρα της καταστροφής.

Τα άλλα δύο κτίρια τα οποία κατέρρευσαν –εκ των οποίων το ένα, πολλές ώρες αργότερα, εν μέρει λόγω της δράσης των πυροσβεστών– είχαν σφραγιστεί και θεωρητικά ήταν κενά, αν και, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε από τη συνοικία το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ένα από αυτά κατέφευγαν συχνά άνθρωποι χωρίς χαρτιά και λαθρέμποροι τσιγάρων.

Εξήντα πέντε διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί να καθαρίζουν τη σωρό από μπάζα στην οδό Ομπάν στη συνοικία Νοάιγ, στο κέντρο της πόλης, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Συνολικά, στη διάρκεια του πρωινού, «απομακρύνθηκαν 690 κυβικά μέτρα μπάζων από 1.500 κυβικά μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα», δηλαδή λίγο λιγότερα από τα μισά, διευκρίνισε.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού μπάζων και έρευνας για θύματα γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή από τις αρχές της εβδομάδας λόγω της επικινδυνότητας των γειτονικών κτιρίων: οι διασώστες φοβούνται ότι θα καταρρεύσουν με τη σειρά τους και χρειάστηκε, εν μέρει τουλάχιστον, να κατεδαφίσουν ορισμένα από αυτά.

Read previous post:
Πηγές ΥΜΕΠΟ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πάνω από 16.500 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί το 2018 από τα ΚΥΤ των νησιών του Αν. Αιγαίου στην ενδοχώρα

«Περισσότεροι από 16.500 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί, συνολικά, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου...

Close