Κάθε προσθήκη στην αληθινή γνώση είναι προσθήκη στην ανθρώπινη δύναμη. Horace Mann, 1796-1886, Αμερικανός λόγιος & πολιτικός

Κ. Μοέντας: Η κοινωνία μας αλλάζει,πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος διδασκαλίας

11 Οκτώβριος, 2018

«Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε βιώσει μια καταπληκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας, άρα θα είναι ωραίο αυτή η καινοτομία να διαχυθεί και στην εκπαίδευση» τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, Carlos Moedas, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής  της ΝΔ και του ΕΛΚ και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. Δε μπορούμε να τη σπαταλήσουμε. Η κοινωνία μας αλλάζει, ο τρόπος διδασκαλίας πρέπει να αλλάξει μαζί με αυτήν» τόνισε ο κ.  Moedas.
«Η εκπαίδευση πρέπει μάθει να συνδυάζει το φυσικό με το ψηφιακό, πρόκειται για την πρώτη γενιά των digital natives» συνέχισε ο ευρωπαίος επίτροπος, επικαλούμενος διεθνή στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με τα οποία, «το 65% των παιδιών που εισέρχονται σήμερα στο σχολείο, θα εργάζονται στο μέλλον σε επαγγέλματα που ακόμη δεν υπάρχουν».
Ο Ε. Επίτροπος υπογράμμισε ότι σήμερα είναι αναγκαίο οι νέοι και οι διδασκόμενοι να αναπτύσσουν τις ψηφιακές δεξιότητες και πρόσθεσε: «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τον πειραματισμό και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, ώστε οι μαθητές να μάθουν πώς να αλληλεπιδρούν, στην πράξη, με τις νέες τεχνολογίες».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ευχαρίστησε τη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Φ.Γ.

Read previous post:
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν ο Ζ. Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα Σκόπια, σχετικά με το εάν η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα...

Close