Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

Ιταλός ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι γαλλικές δηλώσεις για την υπόθεση Aquarius

13 Ιούνιος, 2018

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έγιναν στην Γαλλία για την υπόθεση του πλοίου Aquarius ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, κατά την συνάντησή του με την πρώτη σύμβουλο της γαλλικής πρεσβείας στην Ρώμη.

«Οι κατηγορίες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ιταλίας με την Γαλλία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρώμης, ζητώντας «να ληφθούν το γρηγορότερο δυνατό πρωτοβουλίες, για να εξομαλυνθεί η όλη κατάσταση».

Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον κάλεσε στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν από κοινού το θέμα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις ώρες αυτές καταβάλλονται προσπάθειες για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη για την Παρασκευή επίσκεψη του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στο Παρίσι, και η συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών δείχνουν ότι υπάρχει βούληση να μπορέσουν να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Read previous post:
Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΠΕ με ΟΠΑ για χορήγηση υποτροφιών

Τη χορήγηση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προβλέπει μεταξύ άλλων το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν σήμερα στα...

Close