Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός & φιλόσοφος

Ιταλία: «Δημοψηφίσματα» ετοιμάζει ο βορράς για αυτονομία από τη Ρώμη

20 Απρίλιος, 2017

Συμβουλευτικού χαρακτήρα δημοψήφισμα ετοιμάζονται να οργανώσουν τον Οκτώβριο οι περιφερειάρχες της Λομβαρδίας και του Βένετο – οι οποίοι εξελέγησαν με την Λέγκα του Βορρά – με αίτημα μεγαλύτερη αυτονομία από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Τα εν λόγω «δημοψηφίσματα» δεν θα έχουν δεσμευτική ισχύ και ο κύριος στόχος τους είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση της Ρώμης για να μπορέσει να καταλήξει, στις δυο αυτές περιφέρειες, μεγαλύτερο ποσοστό των φόρων που καταβάλλουν οι πολίτες τους.

«Αύριο θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία που έχουμε επιλέξει, έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική ψήφο» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Μαρόνι. Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι ενθουσιασμένος και δεν βλέπει την ώρα να στηθούν οι κάλπες την ίδια ημέρα, στην Λομβαρδία και στο Βένετο».

Η όλη πρωτοβουλία, παράλληλα, στοχεύει και στο να τονώσει το προφίλ και να αυξήσει τα ποσοστά της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας, τα οποία, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου σε πανιταλικό επίπεδο, είναι «καθηλωμένα» εδώ και πολλές εβδομάδες στο 12,5%.

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας και στέλεχος της Λέγκας, Λούκα Τζάια, θεωρείται ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηγεσία της συμμαχίας της ιταλικής Κεντροδεξιάς και Δεξιάς και προσπαθεί, ενόψει της τελικής αναμέτρησης για την διαδοχή, να πετύχει μεγαλύτερη προβολή από τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

naftemporiki.gr

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω

Άγνωστος τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα και προειδοποίησε για βόμβα στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. Το τηλεφώνημα έγινε στις 18:59 και ο...

Close