Ακόμη και ένα λάθος μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι το μόνο πράγμα που απαιτούνταν για μία αξιόλογη επιτυχία – Henry Ford

Ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για τη διαστημική τεχνολογία στην Ελλάδα

16 Μάιος, 2018

«Σταθμό» για τον τομέα του διαστήματος στην Ελλάδα χαρακτήρισε τα έτη 2017-2018 ο Χόρχε Σάντσεζ, πρόεδρος ΔΣ si-Cluster/Corallia στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε, τέθηκαν οι βάσεις για την ίδρυση και έναρξη εργασιών του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Διαστημικής Πολιτικής, την επιστροφή της Ελλάδας στα προαιρετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, τη θεμελίωση της πρώτης θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων σχετικών με το διάστημα στην Ελλάδα ενώ σημαδεύτηκε από την επίσκεψη στην Αθήνα του γενικού διευθυντή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Γιαν Βέρνερ (Jan Woerner) και του Ευρωπαίου αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο (Luca Parmitano).

«Το διάστημα είναι κάτι πολύ μεγάλο και για να πετύχουμε ως χώρα πρέπει να υπάρξει απόλυτη συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας, πανεπιστήμιων και ερευνητικών κέντρων, δημόσιου τομέα αλλά και πολιτών/εθελοντών» τόνισε ο κ. Σάντσεζ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ελληνικού διαστημικού οργανισμού στη χώρα.

«Χρειαζόμαστε ελληνικό διαστημικό οργανισμό» είπε και συνέχισε «Είμαστε μία από τις λίγες χώρες που δεν είχαν. Χρειαζόμασταν ένα μοναδικό οργανισμό που να μπορεί να συντονίζει όλα τα υπουργεία και τους φορείς στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής της χώρας».

Read previous post:
Ολονύχτια διαδραστική παράσταση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις 28 Ιουλίου

Ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου, ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία του μια ολονύχτια...

Close