Υπήρξε υπερβολικά συχνά, υπερβολικά εύκολα για κυβερνήτες και κυβερνήσεις να παρασύρουν τους ανθρώπους σε πόλεμο. Lester B. Pearson 1897-1972. Καναδός συγγραφέας & διπλωμάτης

Ιστορία για την Ελλάδα στο Presidents Cup έγραψαν οι Τεληκωστόγλου και Μητσοπούλου

26 Απρίλιος, 2018

Τη μεγαλύτερη διάκριση για το ελληνικό ταεκβοντό στην ιστορία του Presidents Cup, σε επίπεδο ανδρών/γυναικών, πέτυχαν οι Απόστολος Τεληκωστόγλου (-80 κιλά) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.). Ο μεν αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στον θεσμό που μετράει ήδη τρία χρόνια ζωής (πέρυσι ο Γιώργος Σιμιτσής ήταν τρίτος, ενώ το 2016 στην Βόνη μετάλλιο είχαν πάρει μόνο οι μικρές ηλικιακά κατηγορίες), ενώ η αθλήτρια του Αίαντα Αγίου Δημητρίου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στις γυναίκες. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι και τα δύο μετάλλια ήρθαν σε Ολυμπιακές κατηγορίες, με τους Τεληκωστόγλου και Μητσοπούλου να έχουν σίγουρη άνοδο κάποιων θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη του επόμενου μήνα. 

Στις υπόλοιπες ηλικιακά κατηγορίες, η Ελλάδα κατέκτησε οκτώ μετάλλια, εκ των οποίων δύο χρυσά με τους Μάριο Διονύση Λιατό (ΑΣ Περιστερίου) στα -49 κιλά παίδων και την Ελένη Τελιοπούλου (ΑΣ Βύρωνα) στα -55 κιλά νεανίδων. 

Να σημειωθεί ότι τόσο στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών, όσο και σε αυτές των παίδων/κορασίδων και εφήβων/νεανίδων, οι τρεις πρώτοι/ες κάθε κατηγορίας πήραν την απευθείας πρόκριση για τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2018.

Όλα τα ελληνικά μετάλλια:
ΧΡΥΣΑ
-49 κιλά παίδων: Μάριος Διονύσιος Λιατός (ΑΣ Περιστερίου)
-55 κιλά νεανίδων: Ελένη Τελιοπούλου (ΑΣ Βύρωνα)
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
-80 κιλά ανδρών: Απόστολος Τεληκωστόγλου (Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης)
-68 κιλά εφήβων: Ανάργυρος Σοφοτάσιος (Δύναμη Πατρών)
-52 κιλά νεανίδων: Υβόννη Κωνσταντινίδου (ΑΣ Βύρωνα)
-55 κιλά νεανίδων: Χριστίνα Παππά (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)
ΧΑΛΚΙΝΑ
-67 κιλά γυναικών: Νάσια Μητσοπούλου (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)
-45 κιλά παίδων: Κωνσταντίνος Σολακίδης (Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης)
-49 κιλά παίδων: Ηλίας Χουρίδης (Χουαράνγκ Μαχητές)
-52 κιλά νεανίδων: Μάρθα Μανουσακίδου (ΕΤΑΒΕ)

Στο 3d World Taekwondo Presidents Cup-European Region συμμετέχουν συνολικά 2.500 αθλητές από 63 χώρες απ` όλον τον κόσμο. Φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και είναι βαθμολογούμενο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Διοργανώνεται από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).
 

Read previous post:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Close