Τζορτζ Μπους (1946 - ) 45ος πρόεδρος των Η.Π.Α.

Το Ιράκ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου

10 Ιανουάριος, 2017

Το Ιράκ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του Ιανουαρίου, βάσει της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Πετρελαίου.

 Ο αρμόδιος υπουργός, Τζαμπάρ Αλί αλ-Λουαΐμπι εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το τέλος του μήνα η παραγωγή θα μειωθεί κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το όριο που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ για το Ιράκ, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), ανέφερε χθες Δευτέρα ότι οι εξαγωγές από τους πετρελαϊκούς λιμένες στα νότια της χώρας ανήλθαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,51 εκατ. βαρελιών την ημέρα, ωστόσο θα προχωρούσε σε μείωση της εθνικής παραγωγής.

 Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε τον Νοέμβριο να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2017 για να στηρίξει τις τιμές.
Read previous post:
Ρέμος: Ουδεμία σχέση έχουν τα σενάρια της εμπλοκής μου με την πολιτική

Διευκρινίσεις για τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο...

Close