Το να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας λόγω ράτσας ή χρώματος, είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού - Ουίλιαμ Φώκνερ

Ήπιες μεταβολές στις διεθνείς αγορές, επιφυλακτικότητα στη Wall Street εν όψει σημαντικών γεγονότων.

10 Ιανουάριος, 2017

Μεικτές διαθέσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στα ταμπλό των ευρωπαϊκών δεικτών, σε μια ημέρα που οι εναλλαγές προσήμων αποτέλεσαν το βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών.  Με κύριο χαρακτηριστικό τους την επιφυλακτικότητα, οι επενδυτές δεν προέβησαν με σημαντικές τοποθετήσεις προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση, ενώ στο προσκήνιο των επενδυτικών επιλογών επανέκαμψε ο χρυσός, καθώς οι traders τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την πρώτη συνέντευξη τύπου του νεοεκλεγέντος Αμερικανού Προέδρου και την ομιλία της Διοικητού της FED αργότερα μες στην εβδομάδα. Αυτήν λοιπόν την ώρα, ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1187,34$ η ουγγιά υψηλότερα κατά 0.53%, επωφελούμενος και από την πτώση του δολαρίου που καθιστά το προϊόν ελκυστικό στους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Στα των αγορών, προς τη λήξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο Stoxx 50 καταγράφει συγκρατημένες απώλειες της τάξης του 0.11%, ενώ ο Stoxx 600 βρίσκεται στις 363.77 μονάδες καταγράφοντας οριακά κέρδη 0.03%. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη προς τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων, με τον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό δείκτη να καταγράφει άνοδο 3.03%. Σε μια ημέρα χωρίς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μακροοικονομικές ανακοινώσεις, ο DAX διαμορφώνεται στις 11.570,56 μονάδες ηπίως υψηλότερα κατά 0.04%, ενώ ο CAC 40 καταγράφει οριακή πτώση 0.08%, παρά την απροσδόκητη αύξηση της γαλλικής βιομηχανικής παραγωγής του μηνός Νοεμβρίου. Αντίθετα, ο FTSE 100 συνεχίζει τον ανοδικό χορό, κυμαινόμενος στις 7.264,23 μονάδες με κέρδη 0.38%, καθώς το φθηνό αγγλικό νόμισμα είναι προς όφελος των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών.  Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB κινείται ηπίως χαμηλότερα κατά 0.05%, με τους προβληματισμούς γύρω από το ιταλικό τραπεζικό σύστημα να μην έχουν κοπάσει, ενώ IBEX 35 στην Ισπανία και PSI 20 στην Πορτογαλία καταγράφουν απώλειες 0.96% και 1.14% αντίστοιχα.

Μετρημένες κινήσεις καταγράφονται κατά τις πρώτες συναλλακτικές πράξεις και στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου Trump, αναμένοντας πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες πολιτικές που πρόκειται να αναλάβει η διοίκησή του, που θα κρίνουν εν πολλοίς την περαιτέρω πορεία του αμερικανικού νομίσματος. Σημαντικό στοιχείο της ανάλυσης αποτελεί βέβαια και η έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων την Παρασκευή, με πρώτες τις τράπεζες JP Morgan και Bank Of America να ανακοινώνουν την πορεία τους. Κατά το πρώτο ημίωρο των συνεδριάσεων, ο Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0.06% στις 19.870,56 μονάδες, ο S&P500 διαπραγματεύεται ηπίως χαμηλότερα 0.03% στις 2268,23 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει ελαφρά άνοδο 0.04% στις 5.533,23 μονάδες.

Read previous post:
Μεξικό: Δεν πληρώνουμε για το τείχος του Τραμπ

Δεν υπάρχει περίπτωση το Μεξικό να πληρώσει μέρος του κόστους έγερσης του τείχους που θα δημιουργήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά...

Close