Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοσοφία. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Ινδία: Συγχώνευση της Vodafone με την Idea Cellular

20 Μάρτιος, 2017

Σε συμφωνία συγχώνευσης του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων της με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, Idea Cellular, προχωρά η θηγατρική της Vodafone της Ινδίας.

Με την συγχώνευσή αυτή Idea Cellular και Vodafone Ινδίας θα συγκροτήσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίας στην ασιατική χώρα, με σχεδόν 400 εκατομμύρια πελάτες ενισχύοντας την θέση της Vodafone σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τηλεπικοινωνιών του κόσμου. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως η κοινή εταιρεία να ξεπερνάει σε μερίδιο αγοράς την Bharti Airtel Ltd.

Το deal τελεί υπό την έγκριση των ινδικών εποπτικών αρχών. Μετά τη συναλλαγή, η Vodafone θα κατέχει το 45% της Idea.

AdTech AdΑξίζει να υπενθυμίσουμε πως η αύξηση του κόστους και ο έντονος ανταγωνισμός επί Ινδικού εδάφους έχουν επιβαρύνει τα αποτελέσματα των παικτών της αγοράς.

Η αγοραία αξία της Idea διαμορφώνεται πέριξ των 6 δισ. δολαρίων μετά από άλμα 50% των μετοχών της φέτος εν μέσω φημολογίας για επικείμενη συγχώνευση. Η Vodafone θα κατέχει αρχικά το 45% της Idea μετά τη συγχώνευση. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να εξοικονομήσουν περίπου 2 δισ. δολάρια ετησίως από το τέταρτο έτος μετά τη συγχώνευση.

Read previous post:
Αύξηση 1,6% του εργασιακού κόστους στην Ευρωζώνη

Αύξηση εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο του 2016, το κόστος εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της...

Close