Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Ικανοποίηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του ΥΠΕΝ σχετικά με το ρέμα Κυβερνείου

20 Μάρτιος, 2018

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – και ειδικότερα του αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου – για άμεση δέσμευση του ποσού που απαιτείται για την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης του ρέματος Κυβερνείου από το Πράσινο Ταμείο, εκφράζει, με ανακοίνωση της, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
«Έπειτα από αυτή τη θετική εξέλιξη το ρέμα Κυβερνείου παραμένει ένας ελεύθερος χώρος προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης αλλά και της Διοίκησης του Δήμου για την ενίσχυση του δημόσιου χώρου και του πρασίνου στις αστικές περιοχές, καθώς και για την επίλυση προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες», επισημαίνει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
«Η πρωτοβουλία αυτή του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση της Διοίκησης, που δίνει τη μάχη της για το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της επανεπιβολής απαλλοτρίωσης, της τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου και της δημιουργίας κωδικού, καθώς και τον υπολογισμό της προσήκουσας αποζημίωσης με βάση τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής, ώστε το υπουργείο να προχωρήσει στην επανεπιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.
Εφόσον απαιτηθεί και η οικονομική συνδρομή του, ο Δήμος θα ανταποκριθεί επικουρικά στην άμεση χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, καθώς το θέμα κρίνεται εξαιρετικής πολεοδομικής σημασίας.
 

Read previous post:
Ανδρέας Ευθυμίου: Σταματήστε την αδικία και τη βιαιοπραγία σε βάρος των ΑΠΟ Φωστήρα και ΑΕ Μοσχάτου

 Την έντονη διαμαρτυρία του και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολές του στους αρμόδιους φορείς...

Close