Η Γνώση μπορεί να δίνει βαρύτητα αλλά οι επιτυχίες δίνουν λάμψη, και πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν παρά αυτοί που ζυγίζουν. Philip Stanhope Chesterfield, 1694-1773, Άγγλος πολιτικός & συγγραφέας

Η Société Générale θα καταβάλει 1,2 δισ. ευρώ για παράκαμψη αμερικανικών κυρώσεων

4 Σεπτέμβριος, 2018

Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι θα καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διευθετήσει τη διαμάχη με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες κατηγορούν την τράπεζα για παράκαμψη των διεθνών κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ουάσινγκτον σε χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν.

«Σε αυτό το στάδιο, η Société Générale αναμένει ότι το ποσό των προστίμων που θα καταβληθεί στις αμερικανικές αρχές θα καλυφθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τις προβλέψεις που έχει κάνει η τράπεζα για τις διαφορές που αφορούν αυτό το ζήτημα», ανέφερε η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει την υπόθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τον Ιούνιο η γαλλική τράπεζα δεσμεύθηκε να πληρώσει 250 εκατομμύρια ευρώ για να μην δικαστεί στη Γαλλία για την υπόθεση των συναλλαγών της με το λιβυκό κρατικό επενδυτικό ταμείο.

Read previous post:
Μετωπική σύγκρουση Μαξίμου-Πειραιώς για την υπόθεση Φλώρου-Οι καταγγελίες

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-ΝΔ προκάλεσε η υπόθεση Φλώρου ενώ παράλληλα οι αποκαλύψεις για το πώς αποφυλακίσθηκε ο επιχειρηματίας παίρνουν τη μορφή...

Close