Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Οι Ιταλοί λαϊκιστές κατηγορούν την αγορά για «εκβιασμό»

17 Μάιος, 2018

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων που προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, στην Ιταλία, έβαλαν στο στόχο τους τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, κατηγορώντας τους επενδυτές για απόπειρα «εκβιασμού».

Ένα ισχυρό sell-off οδήγησε τις αποδόσεις του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στη μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δύο ετών. Είχε προηγηθεί η διαρροή εγγράφου με το κυβερνητικό πρόγραμμα τους, το οποίο οι ίδιοι χαρακτήρισαν παλιό και διαφορετικό, από αυτό που είναι σήμερα στο τραπέζι.

«Από την ώρα που σκεφτήκαμε την κυβέρνηση Πέντε Αστέρων-Λίγκας, ξεκίνησαν οι ανησυχίες», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο ηγέτης του Πέντε Αστέρων. «Βλέπε συγκεκριμένο φόβο στους Ευρωκράτες. Αλλά δεν με φοβίζουν», πρόσθεσε, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Προσπαθούν να μας σταματήσουν με τον συνηθισμένο εκβιασμό των αυξημένων σπρεντς, της πτώσης του χρηματιστηρίου και των ευρωπαϊκών απειλών», σημείωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της Λίγκας. «Αυτή τη φορά η αλλαγή έρχεται, με περισσότερη δουλειά και λιγότερους παρανόμους, μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερους φόρους», έγραψε στο Facebook.

Read previous post:
Νέα μείωση κατά 2,5 δισ. στο όριο παροχής ELA

Νέα μείωση στο όριο χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 2,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η...

Close