Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Η Fed θα συνεχίσει να μην εκπλήσσει τους επενδυτές

«Από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης η Κεντρική Τράπεζα έκανε τα πάντα που μπορούσε για αποφύγει να εκπλήξει τους επενδυτές σχετικά με τη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης του βασικού της επιτοκίου».

Με αυτά τα λόγια έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι σήμερα η FED ο Stanley Fischer, σε ομιλία του την Πέμπτη αφιερωμένη στις Ασιατικές οικονομίες. «Αν και συνεχίζουμε να ελέγχουμε με προσοχή τα νέα στοιχεία και δεν έχουμε λάβει τελικές αποφάσεις, έχουμε κάνει τα πάντα για να αποφύγουμε να εκπλήξουμε τις αγορές και τις κυβερνήσεις όταν κάνουμε κινήσεις, στο βαθμό που αρκετοί διοικητές τραπεζών αναδυόμενων κρατών μας λένε, εδώ και κάποιο καιρό, απλά κάντε το» συνέχισε.

Ο Fischer ενίσχυσε την εκτίμηση ότι η FED θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της το Δεκέμβριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν, δηλαδή χωρίς εκπλήξεις και άρα με αργή και σταδιακή αύξηση των επιτοκίων όσο και όταν κρίνεται απαραίτητο.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Η Βραζιλία ζει μέρες Ελλάδας με το χρέος της

Η Βραζιλία ακολουθεί πολιτική δημοσιονομικής διόρθωσης και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα γνωστό στην Ελλάδα: το χρέος της απογειώνεται όσο η οικονομία...

Close