Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Η Fed θα συνεχίσει να μην εκπλήσσει τους επενδυτές

«Από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης η Κεντρική Τράπεζα έκανε τα πάντα που μπορούσε για αποφύγει να εκπλήξει τους επενδυτές σχετικά με τη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης του βασικού της επιτοκίου».

Με αυτά τα λόγια έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι σήμερα η FED ο Stanley Fischer, σε ομιλία του την Πέμπτη αφιερωμένη στις Ασιατικές οικονομίες. «Αν και συνεχίζουμε να ελέγχουμε με προσοχή τα νέα στοιχεία και δεν έχουμε λάβει τελικές αποφάσεις, έχουμε κάνει τα πάντα για να αποφύγουμε να εκπλήξουμε τις αγορές και τις κυβερνήσεις όταν κάνουμε κινήσεις, στο βαθμό που αρκετοί διοικητές τραπεζών αναδυόμενων κρατών μας λένε, εδώ και κάποιο καιρό, απλά κάντε το» συνέχισε.

Ο Fischer ενίσχυσε την εκτίμηση ότι η FED θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της το Δεκέμβριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν, δηλαδή χωρίς εκπλήξεις και άρα με αργή και σταδιακή αύξηση των επιτοκίων όσο και όταν κρίνεται απαραίτητο.

Read previous post:
ΗΠΑ: Κλείσιμο κοντά στο μηδέν – Κέρδη 1,1% στο 2015

Μετά από ένα δυνατό ράλι την Τετάρτη, οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση την Πέμπτη, με τον S&P να χάνει...

Close