Ιδεαλιστής είναι κάποιος που επειδή βλέπει ότι το τριαντάφυλλo είναι πιο ωραίο από το λάχανο, πιστεύει ότι θα κάνει καλύτερη σούπα - H.L. Menken

Η επιρροή του πετρελαίου στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Η πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου αλλά και των εμπορευμάτων συνολικότερα, έχει κάνει τους επενδυτές να αμφισβητήσουν τη δύναμη της παγκόσμιας και της αμερικανικής οικονομίας και κατ’ επέκταση και την ικανότητα του αμερικανικού χρηματιστηρίου να παραμείνει στο απυρόβλητο και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία,

Στην πραγματικότητα, η ίδια η πτώση των τιμών πετρελαίου αποτέλεσε ένα βαρίδιο για την αμερικανική οικονομία. Η συνολική μείωση των επενδύσεων στον κλάδο ενέργειας αφαίρεσε από το αμερικανικό ΑΕΠ 0,4% μέχρι στιγμής στο 2015, ποσοστό μεγαλύτερο απ’ ότι στο 2014.

Η αρνητική συνδρομή του κλάδου ενέργειας στην οικονομία αύξησε τη συσχέτιση των δύο, οδηγώντας σε αύξηση της θετικής συσχέτισης του πετρελαίου και με τη χρηματιστηριακή αγορά.

Με τον δείκτη ενέργειας του S&P 500 να βρίσκεται ήδη χαμηλότερα κατά 35% από το υψηλό του στο 2014, αυτή η επιρροή στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

Read previous post:
Σε 180 ανεβάζουν τον αριθμό θυμάτων γαλικά ΜΜΕ – 352 τραυματίες

Συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά το σοκαριστικό, πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Close