Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Οι επενδυτές συνωστίζονται για να αγοράσουν δολάρια

Οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο συνωστίζονται για να αγοράσουν δολάρια ενόψει της πιθανής αύξησης των επιτοκίων από τη FED. Το αποτέλεσμα είναι το αμερικανικό νόμισμα να πλησιάζει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 12 ετών και ταυτόχρονα το ευρώ να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο χαμηλό του για το έτος.

Ένας βασικός κανόνας στις επενδύσεις λέει ότι πρέπει κανείς να αγοράζει τη φήμη και να πουλά την είδηση. Στην περίπτωση των αμερικανικών επιτοκίων η «φήμη» για επικείμενη αύξηση τους κυκλοφορεί για περισσότερο από ένα χρόνο ενώ η «είδηση» της πραγματικής αύξησης τους φαίνεται πιο κοντά από ποτέ.

Αν ο επενδυτικός αυτός κανόνας ισχύσει και αυτή τη φορά, το δολάριο μπορεί να κινηθεί πτωτικά την ώρα που η FED θα αυξάνει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια.

Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες τεχνικές κινήσεις, όπως την ανοδική αντίδραση των εμπορευμάτων και των αναδυόμενων αγορών, τα οποία βρίσκονται σε στατιστικά αποπληθωρισμένα επίπεδα τιμών.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Τέλος στο «too big to fail»;

Σε έντονη αναταραχή βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος παγκοσμίως, καθώς οι κανονισμοί συσσωρεύονται, η εποπτεία από το κράτος και τις ρυθμιστικές...

Close