Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική - Arnold j. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

Ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Αρχαιολογίας

25 Ιούνιος, 2018

Ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Αρχαιολογίας οργανώνει το Τμήμα Διαχείρισης Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 21:30. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ανακοίνωσή του, στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα προσωπικά αρχεία των αρχαιολόγων Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη και Ηούς Ζερβουδάκη, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, καθώς και το Αρχείο του Απόστολου Σ. Αρβανιτόπουλου, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενώς από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.

Η διοργάνωση της ημερίδας επιδιώκει, μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών και υπηρεσιακών αρχειακών τεκμηρίων (έγγραφα, σημειώματα, φωτογραφίες, σχέδια κ.ά.) των τιμωμένων αρχαιολόγων, να αναδειχθούν άγνωστες πτυχές και όψεις του προσωπικού και υπηρεσιακού βίου τους, αλλά και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα στον χρόνο.

 

Read previous post:
Λιγότερες μεγαλοστομίες σκληρή δουλειά και αποτελέσματα θέλει η οικονομία

«Λιγότερες μεγαλοστομίες σκληρή δουλειά και αποτελέσματα θέλει η οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων, η οποία κατηγορεί την...

Close