Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν. Επίκουρος, 341-270, π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Η πρόσκληση για συμμετοχή της Ινδίας στην ΔΕΘ 2019, ως τιμώμενης χώρας, θα δώσει νέα ώθηση στις εμπορικές σχέσεις

18 Ιούνιος, 2018

«Σήμερα επαναβεβαιώσαμε την κοινή βούλησή μας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των χωρών μας και της μακραίωνης συνεργασίας μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κόβιντ, κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Ινδίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική φιλοξενία, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χώρα για τους Ινδούς και σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο λαών ήταν και παραμένουν πάντα φιλικές και θερμές. 
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ινδία είναι ένας ισχυρός παίχτης στη σύγχρονη οικονομία και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται για αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών διμερών σχέσεων, σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός αλλά και η γεωργία.  Ευχαρίστησε επίσης, θερμά για την πρόσκληση και την τιμή να συμμετάσχει η Ινδία στη ΔΕΘ 2019 ως τιμώμενη χώρα, γεγονός που θα δώσει, όπως είπε, νέα ώθηση στις εμπορικές μας σχέσεις. 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι «οι σχέσεις μας στηρίζονται σε κοινές αξίες, που έχουν αντέξει στον χρόνο και θα συνεχίσουν και στο μέλλον».
 

Read previous post:
Η Σοσιαλιστική Διεθνής επικροτεί τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων

«Η ειρηνική επίλυση των διαφορών, μέσα από αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, είναι μονόδρομος αν θέλουμε να υπάρξει σταθερότητα, ασφάλεια, κράτος δικαίου...

Close