Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πως» - Friedrich Wilhelm Nietzshe

Η προοπτική των Βαλκανίων είναι να γίνουν η νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ

27 Σεπτέμβριος, 2017

Το σεβασμό της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου από τις χώρες που επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό ‘Αμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν (Aleksandar Vulin) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει, με την εμπειρία που διαθέτει και την τεχνογνωσία της, την Σερβία στον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι η σημερινή τους συνάντηση αποτελεί ένα είδος προετοιμασίας για την επικείμενη επίσκεψή του στη Σερβία και στο Βελιγράδι.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών όχι μόνο θα συνεχισθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κυρίως στα θέματα που αφορούν στην εμπέδωση στην περιοχή των Βαλκανίων της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κυρίως για τις χώρες εκείνες, οι οποίες θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι χώρες αυτές, μπορούν να παραδειγματιστούν από την Σερβία, για τον τρόπο με τον οποίο σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και υπογράμμισε ότι «η περιοχή της Βαλκανικής πρέπει να γίνει η Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο ρόλος της, αυτή είναι η προοπτική της».

Από την πλευρά του, ο υπουργός ‘Αμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σέρβου Προέδρου κ. Αλεξάντερ Βούτσιτς και σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα γεγονός που καταδεικνύει τις αδερφικές σχέσεις Ελλάδος-Σερβίας.

Read previous post:
Πυρκαγιά σε βιομηχανία ανελκυστήρων στη ΒΙΠΕ Πολυκάστρου Κιλκίς

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε βιομηχανία παραγωγής ανελκυστήρων στη Βιομηχανική Περιοχή Πολυκάστρου Κιλκίς.

Close