Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Η Λαγκάρντ προβλέπει «μαζική άφιξη» εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου εξαιτίας του Brexit

25 Ιούνιος, 2018

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα στο Δουβλίνο πως η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια «μαζική άφιξη» εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου εξαιτίας του Brexit.

«Έχει κρίσιμη σημασία να πράξουμε ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα, σε όρους κανονιστικών ρυθμίσεων και επιτήρησης, για τη μαζική άφιξη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου που τελικά θα φύγουν από το μέρος στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή με προορισμό την ηπειρωτική Ευρώπη και την Ιρλανδία», δήλωσε η Λαγκάρντ στη διάρκεια ομιλίας της με την ευκαιρία ενός συνεδρίου με θέμα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Αυτές οι δηλώσεις της Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδία, γίνονται την ώρα που επιχειρηματικοί κύκλοι εκφράζουν όλο και περισσότερους φόβους για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα οδηγούσε σε ένα διαζύγιο χωρίς συναίνεση και θα έθετε υπό αμφισβήτηση οποιαδήποτε μεταβατική περίοδο.

Read previous post:
«Ο αγροτικός τομέας έχει μπει ψηλά στην οικονομική και πολιτική ατζέντα»

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου σχετικά με την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου, η οποία θα έχει ως βάση ένα σύγχρονο...

Close