Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του. - Laurence J.Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας και εκπαιδευτικός

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ονειρεύεται να υποδυθεί έναν άνδρα, «τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού» για μια ηθοποιό

«Θα ήθελα να υποδυθώ έναν άνδρα στον κινηματογράφο. Για μία ηθοποιό, είναι το τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού», εξομολογήθηκε σήμερα η γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία θα προεδρεύσει στις 23 Μαΐου της μεγάλης επετειακής βραδιάς του 70ού Φεστιβάλ των Καννών, παρουσία των βραβευθέντων με τον Χρυσό Φοίνικα.

«Οι ρόλοι είναι η ευκαιρία για κάποιον να κατοικήσει τη μικρή του ιστορία, και να σκεφθεί το σινεμά ταυτόχρονα ως κρυψώνα και ως προβολή. Η οθόνη προβάλλει, όμως μπορεί κανείς επίσης να κρυφτεί πίσω της», εκτίμησε η ηθοποιός σε μια διάσκεψη για τις γυναίκες στον κινηματογράφο.

«Ο κινηματογράφος δίνει τη δυνατότητα σε έναν ηθοποιό να είναι μερικές φορές πιο κοντά στον εαυτό του μέσα στην επινόηση, αλλά δεν είναι αναγκαστικά λιγότερο γνήσιος μέσα στην επινόηση. Είναι ένα παράδοξο εντελώς βολικό», πρόσθεσε η Ιζαμπέλ Ιπέρ στη διάρκεια αυτού του ραντεβού, «Women in Motion», που οργανώθηκε από τον γαλλικό όμιλο ειδών πολυτελείας Kering.

Η ηθοποιός που τιμήθηκε δύο φορές στις Κάννες με βραβείο ερμηνείας για τα «Violette Noziere» (1978) και «Η δασκάλα του πιάνου» (2001), σημείωσε πως υποδυόταν συχνά «γυναίκες που μάχονταν για την ελευθερία τους, αγωνίστριες που ήταν ταυτόχρονα δυνατές και εύθραυστες, αποφασισμένες να κατακτήσουν την ελευθερία τους, δραπετεύοντας από τη μοίρα τους».

Read previous post:
O Άρειος Πάγος θα αποφανθεί εάν μετατρέπεται ή όχι η ποινή της κάθειρξης μέχρι 5 έτη σε χρηματική

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄αριθμ.

Close