Η Επιθυμία, όταν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, λέγεται Ελπίδα. Το ίδιο, αλλά χωρίς να νομίζουμε κάτι τέτοιο, λέγεται Απελπισία. Thomas Hobbes, 1588-1679, Άγγλος φιλόσοφος.

Η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία στον αριθμό των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης στην Ευρώπη

17 Ιούλιος, 2018

Ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν διά θαλάσσης στην Ισπανία από τον Ιανουάριο είναι μεγαλύτερος από όσους έφθασαν στην Ιταλία την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου φέτος ξεπέρασε το φράγμα των 50.000, δύο φορές πάνω σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, 1.443 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο.

Και, «όπως είχαμε προβλέψει πριν από κάμποσες εβδομάδες, η Ισπανία έγινε η πιο ενεργή διαδρομή για τους Αφρικανούς μετανάστες και για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την Αφρική ως εφαλτήριο προς την Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΟΜ, ο Τζόελ Μίλμαν, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η Ισπανία «ξεπέρασε την Ιταλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο», ανακοίνωσε.

Συνολικά, 18.016 μετανάστες έφθασαν διά θαλάσσης στην Ισπανία από τις αρχές του έτους, έναντι περίπου 6.500 την ίδια περίοδο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ. Περίπου άλλοι 3.000 παράτυποι μετανάστες έφθασαν εξάλλου στην Ισπανία μέσω της Θέουτα και της Μελίγια, των ισπανικών θυλάκων βόρεια του Μαρόκου.

Στην Ιταλία, οι αφίξεις διά θαλάσσης έφθασαν τις 17.827 από τον Ιανουάριο, ενώ η χώρα είχε υποδεχθεί 93.237 την ίδια περίοδο το 2017, όμως μετά τη συμφωνία στα μέσα Ιουλίου του 2017 με τη λιβυκή ακτοφυλακή, οι αφίξεις μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Read previous post:
Ντ. Τραμπ: “Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρις σε εμένα”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε σήμερα τα εύσημα για την ισχύ του ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό τον οποίο έχει...

Close