Είναι αφύσικο για μια πλειοψηφία να κυβερνά, επειδή μια πλειοψηφία σπάνια μπορεί να είναι οργανωμένη και ενωμένη για κοινή δράση, ενώ μια μειοψηφία μπορεί. - Jean Jacques Rousseau, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Η Γαλλία απειλεί με αποχή

22 Σεπτέμβριος, 2017

Η αποστολή της Γαλλίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα ταξιδέψει το 2018 στη Νότια Κορέα, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της, όπως υπογράμμισε η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λορά Φλεσέλ. Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί, καθώς η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την παγκόσμια κριτική και καταδίκη. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε με «ολική καταστροφή» τη χώρα των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν η Βόρεια Κορέα απειλούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Νότιας Κορέας, ενώ σήμερα διέταξε νέες κυρώσεις.
«Αν η ασφάλεια μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε η Ομάδα της Γαλλίας θα μείνει στο «σπίτι» της», ανέφερε σε συνέντευξη της η Φλεσέλ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι συμμετέχοντες στους Αγώνες, οι οποίοι είναι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί που φιλοξενούνται από ασιατικό έθνος -εκτός Ιαπωνίας- και έχουν προγραμματιστεί για τις 9-25 Φεβρουαρίου 2018, δεν είχαν εκφράσει δημοσίως θέματα για την ασφάλεια τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Τζιάν Φράνκο Κάσπερ, είχε απορρίψει τους φόβους των αθλητών, επισημαίνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του «Pyeongchang 2018» θα είναι οι «ασφαλέστεροι στον κόσμο». 
Τέλος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για τους Αγώνες, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εξέταση οποιουδήποτε σεναρίου εκτός από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα θα μπορούσε να εμποδίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Read previous post:
Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Κιλελέρ και Φάρσαλα

Δύο μέτωπα πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Βούναινα του δήμου Κιλελέρ αλλά και στα Άνω Βασιλικά στα Φάρσαλα του...

Close