Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

Η ΕΟΠΕ παρουσίασε τους τεχνικούς των εθνικών ομάδων

17 Μάιος, 2018

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης παρουσίασε στον Τύπο τους νέους ομοσπονδιακούς τεχνικούς των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, Δημήτρη Ανδρεόπουλο και Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεθ, αντίστοιχα.

Ο νέος εκλέκτορας της ανδρικής ομάδας υπογράμμισε ότι η πρόσκληση της ΕΟΠΕ «τη συγκεκριμένη στιγμή έχει κι ένα ειδικό βάρος, με την έννοια ότι έχουμε αρκετά χρόνια να τη δούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό το βάρος ήθελα να το πάρω εγώ στις πλάτες μου».
 
Αναφερόμενος στην απουσία του Τζούριτς, ανέφερε ότι «είναι εν δυνάμει αθλητής, όπως και κάποιοι άλλοι. Αν και έχουμε διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο, από τις Εθνικές δεν αποκλείεται κανείς. Εγώ δεν είχα στοιχεία για τον Τζούριτς, αλλά πριν την πρόσληψή μου είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο».

Όσο για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και αποφάσισε να αναλάβει την Εθνική; «Ωρίμασαν οι συνθήκες. Οι συνθήκες που ήθελα εγώ ώστε να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση της Ομοσπονδίας (…)  Το πιο βασικό, και αυτό εγώ πάντα ζητάω, είναι η συνεργασία, η χημεία και η επικοινωνία. Όταν αυτά υπάρχουν μπορούμε να είμαστε πιο κοντά σε ένα κοινό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς αν μπορεί να μεταδώσει τις αξίες της Εθνικής όπως όταν ήταν ο ίδιος διεθνής, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος απάντησε: «Είναι πιο επαγγελματικό το επίπεδο, οι αθλητές έχουν το σώμα τους ως εργαλείο για τη δουλειά τους, γιατί κακά τα ψέματα τα λεφτά έρχονται από τα σωματεία… Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα στην συγκρότηση των Εθνικών ομάδων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μίλησα όμως με το σύνολο των αθλητών και αυτό που διαπίστωσα είναι η θέλησή τους για να πάρει η Εθνική την πρόκριση».

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεθ δήλωσε «ενθουσιασμένος. Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup».

Για τη μη κλήση των Παπαφωτίου και Κοκκινάκη, ο Ερνάντεθ απάντησε ότι «η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε να μην είναι στην Εθνική, ενώ η Παπαφωτίου έφυγε από την Κονελιάνο με τραυματισμό και, παρόλο που έπαιξε στην Πολωνία, δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμη και ζήτησε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί. Εφόσον είναι καλά θα την έχουμε μαζί μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά έχουμε κι άλλα κορίτσια στην ομάδα».

Όσο για το πού θα εστιάσει και τι θα επιχειρήσει να αλλάξει; «Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω κίνητρο, γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Από κει και πέρα είμαι σίγουρος ότι κι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα».

Αναφορικά με το πολύ μεγάλο βάρος που δημιουργεί στις αθλήτριες του Ολυμπιακού η συνέχεια της σεζόν με την κλήση στην Εθνική ομάδα, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε ότι «γι΄ αυτό δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού, καθώς και στις Βασιλαντωνάκη, Μερτέκη, κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα».

Read previous post:
Με το 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ συμμετέχει το Ηράκλειο στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Με το «1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης», την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 21:00, στον προβλήτα του Λιμεναρχείου,...

Close