Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

Η 23η Art Athina ρίχνει την αυλαία της

24 Ιούνιος, 2018

Με θετικές εντυπώσεις για τα έργα των γκαλερί, με αυξημένο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό λόγω τουριστικής περιόδου, και με σταθερούς τους Ελληνες φιλότεχνους κάθε ηλικίας, ρίχνει απόψε την αυλαία της η 23η Art Athina.

Μεγάλη μερίδα κοινού «εκμεταλλεύτηκε» τη θέση του εκθεσιακού χώρου, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών , ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου για να δουν τις σύγχρονες τάσεις στην εικαστική σκηνή, χωρίς βεβαίως να λείπουν και παρουσίες με ιστορικό χαρακτήρα.

Καθημερινά, από το μεσημέρι της Τέταρτης (20/6) με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της έκθεσης, το βράδυ της ίδιας μέρας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υφυπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Στρατή, το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο για σχεδόν όλους τους τομείς του προγράμματος της Art Athina.

Ο χώρος των συζητήσεων με προκεκλημένους διεθνείς και Έλληνες ομιλητές από όλο το φάσμα των εικαστικών, ήταν κατάμεστος ενώ μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε και στις περφόρμανς που διεξήχθησαν σε διαφορετικά σημεία του Ωδείου όλες τις ημέρες.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν κατά την πενθήμερη διάρκεια της διευρυμένης χρονικά Art Athina ήταν η απονομή του πρώτου βραβείου Copelouzos Art Athina Award στον ζωγράφο Χρήστο Μπουρονίκο, στον χώρο της γκαλερί 7 όπου και εκτίθεται η δουλειά του.

Η Art Athina ανανεώνει το ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό για την επόμενη χρονιά.

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Ευρωπαϊκή πρόκληση το προσφυγικό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και την πολιτική ασύλου διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης...

Close