Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα - Κόνραντ Αντενάουερ

Γρήγορες διαδικασίες για το νέο ΤΕΒΑ ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

15 Δεκέμβριος, 2017

Την επίσπευση των διαδικασιών για το νέο πρόγραμμα παροχής βοήθειας στους απόρους, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την επίσπευση των διαδικασιών για το νέο πρόγραμμα παροχής βοήθειας στους απόρους, ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα έτη 2017 και 2018 και να μην υπάρξει κανένα κενό στην παροχή βοήθειας προς τους δικαιούχους.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι είναι απαραίτητο, προτού λήξει η φετινή χρονιά, να ανανεωθούν οι κοινωνικές συμπράξεις που υλοποιούν το πρόγραμμα και γνωστοποίησε ότι στη νέα περίοδο λειτουργίας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας η βοήθεια προς τους άπορους σχεδόν διπλασιάζεται και ξεπερνά πλέον τα 25 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το έργο του ΤΕΒΑ έχει πανελλαδικά προϋπολογισμό 330 εκατ. ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι και το 2020.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από ό,τι στις υπόλοιπες περιφέρειες οι διαγωνισμοί για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ που αφορούσαν σε τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή, με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας, που διογκώνονται τα τελευταία χρόνια. Συνολικά αξιοποιήθηκαν κονδύλια περίπου 13 εκ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 και με τα χρήματα αυτά από τις έξι κοινωνικές συμπράξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διανεμήθηκαν περίπου 3.500 τόνοι βοήθειας προς τους 61.000 ωφελούμενους.

Ειδικότερα, ανά κοινωνική σύμπραξη η κατανομή των ωφελουμένων δείχνει πως περίπου 30.000 είναι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, καθώς άλλοι 8.500 είναι στην Ημαθία, περίπου 4.000 στο Κιλκίς, 7.000 στην Πέλλα, 9.000 στις Σέρρες και λίγο πάνω από 3.000 στη Χαλκιδική.

Π.Γ

Read previous post:
Η Ελλάδα στην κορυφή των χωρών που έχουν αξιοποιήσει το Σχέδιο Γιούνκερ

Στην κορυφή των χωρών που έχουν αξιοποιήσει το Σχέδιο Γιούνκερ και αφορούν σημαντικές υποδομές αλλά και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, κυρίως...

Close