Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Γιορτή «τσίπουρου και κάστανου», την Κυριακή, στην Καστανιά της Κοιλάδας του Αχελώου

19 Οκτώβριος, 2018

Kάστανα, τσίπουρα, τοπικά προϊόντα, αλλά και μουσική και χορό, θα προσφέρουν στους επισκέπτες στην πλατεία της Καστανιάς στην Κοιλάδα του Αχελώου, την Κυριακή το πρωί. Στην ορεινή  Καστανιά ‘Αρτας, με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τους φιλόξενους ανθρώπους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα και την υποστήριξη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκης, διοργανώνουν στην καρδιά του Φθινοπώρου, την γιορτή «κάστανου και τσίπουρου»  που αποτελεί σημαντική εκδήλωση-ταυτότητα  για την περιοχή. 

Η διοργάνωση είναι πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, χάρη στον εθελοντισμό και το φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου. Η Καστανιά, σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος, «βλέπει» δυτικά τα Τζουμέρκα και ανατολικά τη μαγική Κοιλάδα του Αχελώου. Η Γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί της Κυριακής, ενώ πλήθος κόσμου, αναμένεται να την παρακολουθήσει, γιατί η φήμη της, έχει ξεπεράσει τα όρια της Κοιλάδας του Αχελώου.

Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο αντιπεριφερειάρχης ‘Αρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε: «Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου, κάθε χρόνο στηρίζουμε τη Γιορτή κάστανου και τσίπουρου, αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής ‘Αρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση».

Read previous post:
Η Μπάγερν με τους «λύκους» πριν έρθει Αθήνα

Προερχόμενη από ένα από τα χειρότερα σερί των τελευταίων χρόνων, και λίγες ημέρες πριν έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα...

Close