Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι το παρελθόν έχει περάσει - Τζωρτζ Μπους

Γερμανία: Καλές προοπτικές για τον «μεγάλο» συνασπισμό διακρίνει ο αντιπρόεδρος του CDU

15 Δεκέμβριος, 2017

Καλές προϋποθέσεις για μια συνεργασία σε πνεύμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) βλέπει ο αντιπρόεδρος του CDU και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

«Μεταξύ πολλών στελεχών της Ένωσης και του SPD υπάρχει μια βάση εμπιστοσύνης διότι έχουν ήδη συγκυβερνήσει αρκετά χρόνια – και μάλλον επιτυχημένα. Όλες οι μεγάλες κρίσεις, η κρίση του ευρώ, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το προσφυγικό, αντιμετωπίστηκαν από κοινού», δηλώνει ο κ. Λάσετ στο περιοδικό Focus και απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων εκλογών. «Το Σύνταγμα δεν θέλει την προσφυγή σε νέες εκλογές λόγω ενός περίπλοκου εκλογικού αποτελέσματος», τονίζει και επισημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα καθορίσει τις εξελίξεις θα είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, όχι ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.

Ο κ. Λάσετ απορρίπτει εξάλλου και την προοπτική μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδη τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το Κοινοβούλιο.

Read previous post:
Σήμερα υπογράφεται, στην Αθήνα, η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για το 67% του ΟΛΘ

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να υπογραφεί τελικά η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου...

Close