Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Gaudi: Ο αρχιτέκτονας που «στόλισε» τη Βαρκελώνη

18 Μάρτιος, 2017
O Antoni Gaudí ήταν ένας σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτονας, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την Βαρκελώνη. Ο λόγος είναι ότι σε όλη την πόλη βρίσκονται μοναδικά και ξεχωριστά κτίρια του.

Basilica of la Sagrada Familia

Είναι το πιο γνωστό έργο του Γκαουντί και σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και είναι ακόμα υπό κατασκευή, αφού ο αρχιτέκτονας δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει.

Θεωρείται ότι μέχρι το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί, πάντα βασισμένη πάνω στα αυθεντικά σχέδια. Χρειάζεται αρκετή ώρα για να δει κάποιος τα περίτεχνα σχέδια σε όλη την περίμετρο της εκκλησίας.

Casa Batllo

Ένα κτίριο σύμβολο πλέον της Βαρκελώνης. Πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Πρέπει να το δείτε με το φως της ημέρας για να παρατηρήσετε τα σχέδια του αλλά φωτισμένο τη νύχτα.

Park Güell

Ένα αλλιώτικο πάρκο, το οποίο πρέπει κάποιος να επισκεφτεί για να καταλάβει την διαφορετικότητα αλλά και την ομορφιά του. Παραμυθένια κτίρια, σχέδια με ψηφιδωτά, το άγαλμα της σαλαμάνδρας, οι εντυπωσιακές πύλες και τα μονοπάτια του, είναι μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.

Casa-Museu Gaudí 

Βρίσκεται μέσα στο πάρκο Güell και ήταν το σπίτι που έζησε ο ίδιος κάποια χρόνια και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο που περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα του.

Palau Güell

Ένα κτίριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας στα πρώτα του βήματα και ολοκληρώθηκε το 1890 και πλέον αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ένα πραγματικά παλάτι με κεραμικές λεπτομέρειες, περίτεχνες καμινάδες, κολώνες και εσωτερικές πλατείες.

Casa Mila ή αλλιώς La Pedrera

Το σπίτι με τα κύματα, όπως αποκαλείται, επειδή τα μπαλκόνια του θυμίζουν κυματισμούς της θάλασσας. Αξίζει να το δείτε την ημέρα αλλά και φωτισμένο τη νύχτα καθώς και να ανεβείτε στη στέγη του.

Casa Vicens

Βρίσκεται στην όμορφη συνοικία Gràcia και είναι μια ιδιωτική κατοικία με εντυπωσιακή πρόσοψη τόσο για τα χρώματα όσο και τα σχέδια της.

Pavellons de la Finca Güell

Ήταν η εξωχική κατοικία του Eusebi Güell, ένα εντυπωσιακό σπίτι με πρωταγωνιστή έναν μυθικό γίγαντα!

Casa Calvet

Ένα από τα πρώτα κτίρια του Γκαουντί, χτισμένο με πέτρα από το λόφο Montjuïc, με εντυπωσιακό μπαλκόνια και σιδερένια σχέδια.

Read previous post:
Σε έκθεση επιστολή του Όσκαρ Ουάιλντ και το κλειδί του κελιού όπου φυλακίστηκε

Το κλειδί του κελιού στη φυλακή Ρέντινγκ στο Μπερκσάιρ, όπου πέρασε δύο χρόνια ο σπουδαίος Βρετανός συγγραφέας, ποιητής, διανοητής και...

Close