Το πρώτο πρόβλημα των γονέων είναι να μάθουν στα παιδιά τους πώς να συμπεριφέρονται σε μια καλή κοινωνία, και το δεύτερο είναι να βρουν μια τέτοια κοινωνία. - Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Γαλλία:Σε άμεση ισχύ η μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα

23 Σεπτέμβριος, 2017

Τα πέντε διατάγματα που μεταρρυθμίζουν τον εργατικό κώδικα, που υπογράφηκαν χθες από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να τεθούν σε ισχύ άμεσα.
Ένα μέρος των μέτρων εφαρμόζονται αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους, όπως οι αποζημιώσεις που επιδικάζουν τα εργατοδικεία ή η μεταρρύθμιση της εργασίας εξ αποστάσεως, ενώ άλλα, όπως η συγχώνευση φορέων που εκπροσωπούν το προσωπικό, θα χρειαστούν διατάγματα εφαρμογής, που θα δημοσιευτούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. 
Το διάταγμα που αφορά την οργάνωση και τα μέσα της νέας κοινωνικής και οικονομικής επιτροπής (CSE), όργανο στο οποίο συγχωνεύονται οι εκπρόσωποι  του προσωπικού (DP), η επιτροπή της επιχείρησης (CE) και η επιτροπή για την υγεία, την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας (CHSCT), θα διευκρινιστεί κατόπιν «διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους», ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Αν τα διατάγματα τεθούν σε ισχύ αμέσως, θα πρέπει για να έχουν διαρκή χαρακτήρα, να επικυρωθούν από το κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το νομοσχέδιο της επικύρωσης πρόκειται να αρχίσει να εξετάζεται στην Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 20ής Νοεμβρίου.

 

Read previous post:
Εφτάψυχη Νάπολι

«Εφτάψυχη» η Νάπολι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να επικρατήσει 3-2 της ΣΠΑΛ στη Φεράρα και να...

Close