Σύγχρονη εποχή: δημιουργήσαμε νεότητα χωρίς ηρωισμό, γηρατειά χωρίς σοφία και ζωή χωρίς μεγαλείο. - Nassim Nicholas Taleb, 1960- , Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος

Γ. Χουλιαράκης: Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος 3,6 δισ. ευρώ που θα αξιοποιηθεί για μόνιμες φορολογικές μειώσεις

13 Ιούνιος, 2018

«Καθώς η χώρα ανακτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη βελτιώνονται και η πιστοληπτική της ικανότητα αναβαθμίζεται, οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής οφείλουν να στραφούν στην αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, ώστε οι κρατικοί Προϋπολογισμοί των επόμενων τεσσάρων ετών, να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, να υποστηρίξουν με τρόπο ασφαλή τη βιώσιμη και δίκαιη ανάκαμψη και να αντιμετωπίσουν με τρόπο στοχευμένο χρόνια ελλείμματα κοινωνικής μέριμνας, όπως η μείωση της ανεργίας, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο αν. υπουργός υποστήριξε ότι «μετά από το 8 χρόνια, η χώρα το 2017 βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ. Επίσης το 2016 και το 2017 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία η χώρα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε εθνική κλίμακα εργαλεία όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενισχύθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατομμύρια ευρώ και αναπτύχθηκαν νέα εργαλεία μείωσης της παιδικής φτώχειας».

Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2022 αποτυπώνει τη σταδιακή μετατόπιση στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής και συμπλήρωσε ότι ο δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει κατ’ έτος, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, δεσμεύεται για τη μόνιμη μείωση των φορολογικών βαρών, των ασφαλιστικών εισφορών και τη στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών πρωτογενών δαπανών.Τέλος σημείωσε ότι «ο χώρος που δημιουργείται και θα αξιοποιηθεί για μόνιμα μέτρα φορολογικών μειώσεων και επιπλέον πρωτογενών δαπανών είναι της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ»

Read previous post:
Εγκαίνια αναπλασμένης πλατείας στην Χαριλάου από τον Γ. Μπουτάρη

Την αναπλασμένη πλατεία «Σταμάτη Καραμανλή» στην περιοχή Χαριλάου εγκαινίασε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Close