Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Richard Nixon, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος. 

Γ. Τσίπρας: Η συμφωνία των Πρεσπών δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο λιμάνι του Πειραιά

16 Ιούλιος, 2018

Στα πολλαπλά οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη της χώρας που ξεκλειδώσει η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Το κόστος που θα είχε η παράταση αυτής της διένεξης δεν ήταν μικρό (οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό). Οποιαδήποτε διένεξη πέρα από το άμεσο κόστος (στρατιωτικές δαπάνες κ.λπ.), έχει και ευρύτερο στις διεθνείς σχέσεις, γιατί τις εξαρτούμε, τη συμμετοχή μας ή συμφωνία μας σε κάποια πράγματα, από τη στάση που έχει κάποια τρίτη χώρα στη διένεξη αυτή. Περιορίζονται, δηλαδή, τα όρια της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, δεν είναι μικρό κόστος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έχει πολλά τέτοια ζητήματα ανοιχτά και να δέχεται πολλούς “εκβιασμούς”. Δεν είχαν μόνο οι γείτονες πρόβλημα για την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο. Η επίλυση της διένεξης μας ανοίγει πολύ περισσότερους δρόμους στα Βαλκάνια τόσο με την ίδια τη γειτονική χώρα, όσο και ευρύτερα. Πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν πριν, τώρα μπορούν να γίνουν, στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε διμερείς διακρατικές συμβάσεις και συμφωνίες, όπως με άλλες χώρες, αλλά και να διαδραματίσουμε έναν ευρύτερο ρόλο».

Read previous post:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου στην Airbnb για να εναρμονισθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος του Αυγούστου στην Airbnb για να εναρμονίσει τους όρους χρήσης της με...

Close