Η τιμή οποιουδήποτε πράγματος ισούται με την ποσότητα ζωής που ανταλλάξαμε για αυτό. Henry David Thoreau, 1817-1862, Αμερικανός συγγραφέας

Γ. Μπαλάφας: Η ένταξη για εμάς νοείται ως ουσιαστική πράξη διαμόρφωσης μίας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις

25 Απρίλιος, 2018

«Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση και υλοποίηση δύο προγραμμάτων ένταξης. Τα δύο προγράμματα εστιάζουν σε δράσεις που αφορούν νέους ανθρώπους και οικογένειες, δίνοντας τους την ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα ώστε να ενταχθούν ομαλά στην εκπαιδευτική κοινότητα και σταδιακά στην αγορά εργασίας».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε εκδήλωση με τίτλο «Πρόσφυγες και Ναρκωτικά: Εκτιμώντας τις ανάγκες, ενισχύοντας δράσεις και προλαμβάνοντας τους κινδύνους», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλάφας σημείωσε: «Το πρώτο πρόγραμμα, «Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες 15+», αφορά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας δράση ένταξης που σχεδιάζει το ελληνικό κράτος με τη συνεργασία των δημοσίων πανεπιστημίων και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης. Το δεύτερο πρόγραμμα που άμεσα τίθεται σε εφαρμογή είναι πιλοτικό πρόγραμμα, «HELIOS». Η δράση στοχεύει στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς και της Θήβας».

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read previous post:
Αέρας…φρεσκάδας στην 4η Διεθνή Έκθεση «FRESKON»

Αέρα ...φρεσκάδας και γεύσεις καλοκαιριού, με το πράσινο να κυριαρχεί, θα φέρει στη Θεσσαλονίκη, από τις 26 μέχρι και τις...

Close