Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Γ. Γούναρης στο ΑΠΕ: «Το ντέρμπι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι»

22 Οκτώβριος, 2017

Κάτοχος ενός μοναδικού και ακατάρριπτου ρεκόρ, ο 65χρονος σήμερα βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Γούναρης είναι ο μοναδικός που φόρεσε τις φανέλες ΠΑΟΚ του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα κάθισε στους πάγκους -σαν πρώτος προπονητής- των δύο ομάδων. Ο βετεράνος άλλοτε διεθνής και αρχηγός της εθνικής ομάδας μάλιστα, πρόεδρος και του ΠΣΑΠ στο παρελθόν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων: «Είναι ένα ντέρμπι με δύο μεγάλες ομάδες που έχουν φοβερό κόσμο εύχομαι να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο, ώστε να το χαρεί ο κόσμος που έχει ανάγκη από το καλό θέαμα και από το πλούσιο ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν οι δύο αυτές ομάδες. Αν υπάρχει κάποιο φαβορί δεν μπορώ να προσδιορίσω. Ο Ολυμπιακός έχει υπέρ αυτού την έδρα που παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια και το μυστικό σε αυτούς τους αγώνες είναι να μπεις δυνατά γιατί οι ομάδες που θέλουν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα πρέπει να στηρίζονται στη δύναμη και στο μυαλό. Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια δύναμης και μυαλού. Σε ότι αφορά τα επιμέρους στοιχεία που έχουν εμφανίσει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ευάλωτος αμυντικά καθώς δεν είχε συνηθίσει και τα προηγούμενα χρόνια να δέχεται με τέτοια μεγάλη ευκολία γκολ. Όπως συνέβη με την ΑΕΚ που ενώ προηγήθηκε με δύο γκολ διάφορα, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ όπως επίσης και με τον Πανιώνιο που δέχτηκε τρία γκολ και οριακά πήρε τη νίκη στο τέλος του παιχνιδιού».

Ο Θεσσαλονικέας Γιάννης Γούναρης μιλάει και για το παρελθόν του στις δύο αυτές ομάδες και λέει αναφορικά με το πέρασμα του από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Υπήρξα τρία χρόνια ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κι άλλα δύο χρόνια προπονητής του. Στον ΠΑΟΚ υπήρξε 12 χρόνια ποδοσφαιριστής και ένα χρόνο προπονητής. Σαν ποδοσφαιριστής φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ σε 377 επίσημα παιχνίδια και σε όλα αυτά έδωσα τα πάντα για την ομάδα μου.  Εχω τη συνείδησή μου καθαρή ότι φορώντας τις φανέλες αυτών των δύο μεγάλων  ομάδων έδωσα ότι περισσότερο και ότι καλύτερο μπορούσα σε αυτές Δεν μπορώ να ξεχάσω συνεπώς ούτε τα καλά χρόνια που πέρασα με τον ΠΑΟΚ και ήταν τόσα πολλά όπως επίσης και με τον Ολυμπιακό γιατί αυτές οι δύο ομάδες μου έδωσαν πολλά. Περισσότερο βέβαια οικονομικά ωφελήθηκε από το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό που αναγνωρίστηκε κι εγώ ξέρω πως έφαγα καλό ψωμί στον Ολυμπιακό και δεν το λησμονώ, ενώ στον ΠΑΟΚ δυστυχώς η προσφορά και υπηρεσία μου δεν αναγνωρίστηκε γιατί έκανα πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν πείραξα κανέναν και βοήθησα ακόμα και όταν ήμουν στον ΠΣΑΠ πρόεδρος. Όμως κάποιοι δεν  θέλουν να θυμούνται ίσως γιατί λέγοντας αλήθειες μερικοί δεν την αντέχουν την αλήθεια».

Για το παιχνίδι της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γιάννης Γούναρης ολοκληρώνει τη σκέψη του: «Θα το παρακολουθήσω όπως παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλα τα παιχνίδια των δύο αυτών ομάδων όπως και όλο το ελληνικό πρωτάθλημα θα έλεγα. Περιμένω ένα δυνατό ντέρμπι όπως  από τα παλιά χρόνια και είμαι βέβαιος ότι οι δύο ομάδες θα παίξουν για το καλό του ποδοσφαίρου χωρίς να υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έχουν ανάγκη από το να δουν καλό ποδόσφαιρο και το υλικό που έχουν οι δύο αυτές ομάδες είναι βέβαιο ότι μπορεί να προσφέρει καλό θέαμα. Ο ΠΑΟΚ βλέπω ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια του μέχρι τώρα έδειξε μία μεγάλη αδυναμία καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει σε κανένα από αυτά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη όμως το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα διαφορετικό ντέρμπι που είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Εύχομαι να δούμε ένα καλό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος». 

Το πλήρες τηλεγράφημα του Ντίνου Καραμητρούση στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Read previous post:
Κέρκυρα: Ιδιαίτερα αποτελεσματική η ανακύκλωση στα σχολεία

Κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων στα σχολεία, ενίσχυση του στόλου απορριμματοφόρων, κάδους για ανακυκλώσιμα υλικά, καφέ κάδους για βιοαπόβλητα, οικιακούς κομποστοποιητές και...

Close