Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Forbes: Ο Bill Gates είναι και φέτος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

20 Μάρτιος, 2017

Εξακολουθεί να κρατά τα ηνία του πλούτου ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates, καταλαμβάνοντας για τέταρτη διαδοχική χρονιά την πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους Δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Με περιουσία 86 δισ. δολαρίων, ο Bill Gates ηγείται μιας λίστας-ρεκόρ 2.043 δισεκατομμυριούχων που φέτος υποδέχεται 195 νέα μέλη.

Τη δεύτερη θέση, καταλαμβάνει ο γνωστός επενδυτής Warren Buffet, με περιουσία 75,6 δισ. δολαρίων, ενώ την πρώτη τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ακόμη ένας Αμερικανός -ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στα 72,8 δισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που ο Bezos κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα.

Ο Ισπανός Amancio Ortega, γνωστός για την αλυσίδα ενδυμάτων Zara, έπεσε στην 4η θέση, παρά το γεγονός ότι η περιουσία του αυξήθηκε στα 71,3 δισ. δολάρια.

Η πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων του πλανήτη απαρτίζεται από τους εξής:

1. BILL GATES
$86 ΔΙΣ.
Microsoft
ΗΠΑ

2 WARREN BUFFETT
$75.6 ΔΙΣ.
Berkshire Hathaway
ΗΠΑ

3 JEFF BEZOS
$72.8 ΔΙΣ
Amazon.com
ΗΠΑ

4 AMANCIO ORTEGA
$71.3 ΔΙΣ.
Zara
ΙΣΠΑΝΙΑ

5 MARK ZUCKERBERG
$56 ΔΙΣ.
Facebook
ΗΠΑ

6 CARLOS SLIM HELU & FAMILY
$54.5 ΔΙΣ
Telecom
ΜΕΞΙΚΟ

7 LARRY ELLISON
$52.2 ΔΙΣ
Oracle
ΗΠΑ

8 CHARLES KOCH
$48.3 ΔΙΣ
Koch Industries
ΗΠΑ

8 DAVID KOCH
$48.3 ΔΙΣ
Koch Industries
ΗΠΑ

10 MICHAEL BLOOMBERG
$47.5 ΔΙΣ
Bloomberg LP
ΗΠΑ

Read previous post:
Αυτή είναι η Κίνα: Αν τραυματίσουν κάποιον οι οδηγοί τον σκοτώνουν γιατί έχει μικρότερο πρόστιμο

Στην Κίνα, καθώς και σε άλλες γειτονικές χώρες, κυριαρχεί η αντίληψη ότι είναι προτιμότερο να σκοτώσεις κάποιον πεζό ενώ οδηγείς,...

Close