Οι θεσμοί περνούν τρεις φάσεις: τη φάση του κοινωφελούς έργου, τη φάση των προνομίων και τη φάση της κατάχρησης. Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός

Fitch: Ανακάμπτουν τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα από το τέλος του 2016

17 Ιούλιος, 2018

Η έκδοση ελληνικών καλυμμένων ομολόγων έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης της αγοράς και της αποδεδειγμένης ισχύος του νομικού πλαισίου της χώρας για τα καλυμμένα ομόλογα, σχολιάζει η Fitch Ratings.

 

Όπως αναφέρει, το συνολικό υπόλοιπο των ελληνικών ενυπόθηκων καλυμμένων ομολόγων που αξιολογεί η Fitch έχει αυξηθεί σε 8 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ στα τέλη 2016, με τις δημόσιες και ιδιωτικές σειρές να αντιπροσωπεύουν περίπου το 27% των νέων εκδόσεων.

 

Την ίδια ώρα, το συνολικό μέγεθος των ενυπόθηκων καλυμμένων ομολογιών έχει αυξηθεί σε 11 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2018 από περίπου 3,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Η εξαίρεση των καλυμμένων ομολογιών από τα capital controls έπαιξε βασικό ρόλο στο να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή τόκων και αρχικού κεφαλαίου προς όλες τις καλυμμένες ομολογίες μέχρι στιγμής. Επιπλέον, το νομικό πλαίσιο για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα περιλαμβάνει την εξαίρεση από το bail-in των καλυμμένων ομολόγων, με πλήρη εξασφάλιση στο σενάριο εκκαθάρισης ενός εκδότη.

 

Ο διεθνής οίκος αξιολογεί τα ομόλογα με «ΒΒ-».

Read previous post:
Τη μύηση των επισκεπτών στη γαστρονομία των νησιών προωθεί η Περιφ.Ν.Αιγαίου

Τη μύηση των επισκεπτών στη γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από παραδοσιακές συνταγές και αυθεντικά τοπικά προϊόντα, έχει...

Close