Στις ομαδικές προσπάθειες υπάρχει μια απερίσκεπτη τάση για συναίνεση και συλλογική παρανόηση σοβαρών θεμάτων, μέσα σε ένα κλίμα εύθυμης συντροφικότητας. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Φεστιβάλ Μονπελιέ 2018: Αφιέρωμα στον νέο λιβανέζικο κινηματογράφο

19 Οκτώβριος, 2018

Το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου (Cinemed) του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, γιορτάζει τα 40 του χρόνια από σήμερα έως τις 27 Οκτωβρίου με αφιέρωμα στον νέο λιβανέζικο κινηματογράφο.

Η νέα κινηματογραφική βιομηχανία του Λιβάνου αντιπροσωπεύει «μια γενιά που γεννήθηκε από τον πόλεμο, η οποία ανασυγκροτείται, διαπλάθεται, αντλεί από τις ρίζες της τη δύναμη να αντιληφθεί τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά, τη βούληση να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες μιας χώρας, να αφηγηθεί και άλλες ιστορίες επίσης», εξήγησε η πρόεδρος του φεστιβάλ και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ορελί Φιλιπετί.

«Οι νέοι κινηματογραφιστές του Λιβάνου ενσαρκώνουν μια γενιά που αναζητεί τις ρίζες της, είναι βαθιά στραμμένη στο μέλλον για να διαμορφωθεί καλύτερα, να εκφραστεί μέσω του κινηματογράφου σε όλες τις μορφές του», υπογράμμισε ο Κριστόφ Λεπάρκ, ο διευθυντής του Cinemed.

Read previous post:
Φ. Κουβέλης: Θέλω να πιστεύω ότι η θερινή σεζόν 19 θα βρει υδροπλάνα στο Ιόνιο

Στην επικείμενη λειτουργία του δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο, με την ελπίδα να συμβεί κατά τη θερινή περίοδο του 2019, αναφέρθηκε...

Close