Οι καλές εταιρίες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρίες δημιουργούν αγορές. Phillip Kotler, 1931- , Αμερικανός γκουρού του Μάρκετινγκ

FAZ για Κυρ. Μητσοτάκη: Μεταρρυθμιστής σε θέση αναμονής

15 Φεβρουάριος, 2017

Ως «έναν μεταρρυθμιστή της Ελλάδας σε θέση αναμονής» περιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις συναντήσεις του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει η εφημερίδα, «ελπίζει στη μεγάλη ανάκαμψη, ωστόσο προς το παρόν εκπροσωπεί την αντιπολίτευση». Παρά τον αέρα νίκης που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα με ποσοστά που αγγίζουν το 33%, η FAZ εκτιμά ότι «η προσφυγή στις κάλπες θα αργήσει, μιας και όλοι οι βουλευτές του νυν κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ANEΛ γνωρίζουν ότι μια ψήφος δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα σήμαινε γι’ αυτούς το τέλος της καριέρας τους. Για το λόγο αυτό όλοι συσπειρώνονται, θέλοντας να κρατηθούν μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο εκλογικό ραντεβού του 2019».

Τέλος, η Tagesspiegel παρουσιάζει επίσης πορτρέτο του κ. Μητσοτάκη με τίτλο «Εναλλακτική από την Αθήνα», σημειώνοντας ότι ο συντηρητικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρουσιάζεται ως εκείνος που θα ξαναφέρει την ελπίδα στη χώρα. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει όχι μόνο τη χώρα αλλά πρώτα – πρώτα το κόμμα του, το οποίο  κατηγορήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν ότι στήριξε το πελατειακό κράτος.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας θέτουν γερουσιαστές επειδή ο Τραμπ χρησιμοποιεί το παλιό κινητό του

Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν να τους δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο τηλέφωνο του Ντόναλντ Τραμπ,...

Close