Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

20 Αύγουστος, 2018

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα στήριξης σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) διασφαλίζοντας την παραμονή της στην καρδιά της ευρωζώνης και της ΕΕ.
«Η ολοκλήρωση του προγράμματος υποστήριξης σταθερότητας σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
«Αγωνίστηκα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην περίφημη ιστορία του , θα με βρουν πάντα σύμμαχο, εταίρο και φίλο. Οι ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν την αλληλεγγύη τους και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε όλες τις προκλήσεις με χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε. 
Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι η απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, η δέσμευση της χώρας για μεταρρύθμιση και η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος δόθηκαν στην Ελλάδα δάνεια ύψους 61,9 δις ευρώ, στη βάση της εφαρμογής ενός συνεκτικού και άνευ προηγουμένου μεταρρυθμιστικού πακέτου. Αυτό το πρόγραμμα δόθηκε με συντονισμένη προσέγγιση για την διευθέτηση των μακροχρόνιων και βαθιά ριζωμένων διαρθρωτικών θεμάτων, τα οποία συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της Ελλάδας.
Η Ελλάδα πήρε μέτρα για να διασφαλίσει τη δημοσιονομική της βιωσιμότητα, παρέχοντας στη γενική κυβέρνηση ισορροπία, από το έλλειμμα σε πλεόνασμα το 2017, το οποίο προβλέπεται ότι θα διατηρηθεί.
Αυτά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα θα έχουν σωρευτικά αποτελέσματα συν τω χρόνω και θα εξακολουθούν να έχουν θετικές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα,πολύ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Όταν ελήφθησαν από κοινού αυτές οι μεταρρυθμίσεις έθεσαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάκαμψη, δημιουργώντας τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις που χρειάζεται η βιώσιμη ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και σταθερών δημοσίων οικονομικών τα ερχόμενα χρόνια.
Ν.Μ. 

 

Read previous post:
Συνάντηση Xρ. Σπίρτζη με επιτροπή κατοίκων του Νέου Βουτζά. Απαντήσεις σε ερωτήματα

Με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων και συλλόγων του Νέου Βουτζά συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Close