Τίποτα δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος. Daniel O’ Connell, 1776-1847, Ιρλανδός πολιτικός

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο ζητεί ο υπ. Οικονομίας Π. Αλτμάιερ

17 Μάιος, 2018

Να υποβληθεί ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών που επανέφεραν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ και προειδοποιεί για τις συνέπειες από ενδεχόμενο ανταγωνισμό πολιτικών προστατευτισμού.

«Είμαι υπέρ του εμείς οι Ευρωπαίοι να βάλουμε στο τραπέζι μια πρόταση», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας εκατέρωθεν ανταγωνισμός προστατευτισμού. «Αν μέσω μεγαλύτερων εμπορικών εμποδίων η παγκόσμια ανάπτυξη μειωθεί κατά 0,2-0,3%, κάποιοι θα κρυολογήσουν, κάποιοι θα βήξουν και άλλοι θα πάθουν πνευμονία. Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι με τις ΗΠΑ θα συζητηθούν και οι συνέπειες της αποχώρησης από την συμφωνία με το Ιράν. «Συζητούμε με τους Αμερικανούς για να παρατείνουν τις προθεσμίες. Το θέμα είναι να λάβουμε ρυθμίσεις σε πιο συγκεκριμένη μορφή», τόνισε και ανέφερε ότι πολλοί γερμανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο Ιράν δεν γνωρίζουν τι έρχεται. «Και εδώ καλείται να βοηθήσει η πολιτική», πρόσθεσε.

Read previous post:
ΝΔ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού: Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας

«Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας, όταν επί μήνες διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και χλευάζοντας...

Close