Είναι αφύσικο για μια πλειοψηφία να κυβερνά, επειδή μια πλειοψηφία σπάνια μπορεί να είναι οργανωμένη και ενωμένη για κοινή δράση, ενώ μια μειοψηφία μπορεί. - Jean Jacques Rousseau, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Εστιατόριο στο Ιντσεόν ανοίγει σεφ με δύο αστέρια Μισελέν

17 Ιανουάριος, 2018

Ένα εστιατόριο που θα σερβίρει την παραδοσιακή κουζίνα της Κορέας θα ανοίξει στο νέο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Ιντσεόν, στη Νότια Κορέα, ένας κορεάτης σεφ βραβευμένος με δύο αστέρια Μισελέν.

«Το εστιατόριο αυτό θα κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα, να γνωρίσει δηλαδή όλος ο κόσμος που επισκέπτεται την χώρα μου την ποιότητα της κορεάτικης κουζίνας», δήλωσε ο γνωστός στους γκουρμέ πελάτες, σεφ Γιμ Τσανγκ σικ. Το εστιατόριο θα σερβίρει κυρίως κρύα νουντλς τύπου Pyongyang γνωστά ως « naengmyun» στα κορεάτικα και μια πικάντικη εκδοχή μιας σούπας από κόκκαλα βοδινού με την ονομασία «gomtang».

Ο Γιμ είναι ιδιοκτήτης των κορεάτικων εστιατορίων «Jungsik» στη Σεούλ και στη Νέα Υόρκη, τα οποία έχουν λάβει από ένα αστέρι Μισελέν το κάθε ένα. Το εστιατόριο στο Μανχάταν έχει βραβευθεί ήδη από το 2014. Ο Γιμ, ο οποίος θεωρείται ειδικός στη μοριακή κουζίνα, εκπαιδεύτηκε στους Aquavit και Bouley στη Νέα Υόρκη και στα Zuberoa και Akelarre στην Ισπανία πριν επιστρέψει στη Σεούλ το 2009 για να ανοίξει το επώνυμο εστιατόριο του στο αριστοκρατικό κέντρο της Σεούλ.

Read previous post:
Ήρθαν οι εξωγήινοι, η Αποκάλυψη;

Ένας φωτεινός μετεωρίτης έσκισε για λίγο τον ουρανό πάνω από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με...

Close