Η καλύτερη προετοιμασία για να γίνει καλή δουλειά αύριο, είναι να γίνει πολύ καλή δουλειά σήμερα. - Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

Έργα Ρέμπραντ από τη συλλογή του Τόμας Κάπλαν στην πλατεία Τιενανμέν

19 Ιούνιος, 2017

Μετά το Λούβρο, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Κάπλαν εκθέτει στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στην τεράστια πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, την ιδιωτική του συλλογή με πίνακες του Ρέμπραντ και άλλα έργα του χρυσού αιώνα της ολλανδικής ζωγραφικής.

Ο συλλέκτης συγκέντρωσε μέσα σε μια δεκαπενταετία 250 πίνακες ολλανδών ζωγράφων, μεγάλο μέρος των οποίων ταξιδεύει σε μόνιμη βάση για να εκτίθεται σε διάφορες αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Μια επιλογή 70 έργων, εκ των οποίων 11 του Ρέμπραντ και ένα του Βερμέερ, εκτίθεται από το Σάββατο και έως τις 3 Σεπτεμβρίου στο επιβλητικό μουσείο που βρίσκεται απέναντι από το μαυσωλείο του Μάο Τσε-τουνγκ, του ιδρυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Το Εθνικό Μουσείο της Κίνας δηλώνει ότι έχει πλέον τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο μετά το Λούβρο. Τους πίνακες των ολλανδών ζωγράφων από τη «Συλλογή Λέιντεν» του Κάπλαν αναμένεται να δουν εκατοντάδες χιλιάδες κινέζοι επισκέπτες. 

Ο Κάπλαν που έκανε περιουσία από το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων άρχισε τη συλλογή του το 2003. Αυτή αντλεί το όνομά της από την ομώνυμη ολλανδική πόλη από την οποία προέρχονται αρκετοί από τους συγκεκριμένους ζωγράφους, μεταξύ τους ο Ρέμπραντ.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Life
«Angel In Chains» από την Τζέρι Χάλιγουελ στη μνήμη του Τζορτζ Μάικλ

Η τραγουδίστρια της ποπ, πρώην μέλος των Spice Girls, Τζέρι Χάλιγουελ Χόρνερ κυκλοφόρησε single - φόρο τιμής στον αείμνηστο Τζορτζ Μάικλ...

Close