Ένας συναινετικός πολιτικός είναι αυτός που κάνει πράγματα που δεν πιστεύει, επειδή αυτά κρατάνε τους ανθρώπους ήσυχους όταν τα κάνει. John Major, 1943- , Βρετανός Πρωθυπουργός

Έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Περιφερειακή Γαλατσίου και στο Γήπεδο της Καισαριανής ενέκρινε το ΠΕΣΥ

12 Ιούλιος, 2018

Δύο σημαντικά έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, σε υποδομές οδοποιίας και αθλητισμού των Δήμων Γαλατσίου και Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη σημερινή συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου.
Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, στο Γαλάτσι, αφορά σε κατασκευές για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων πρανών στην περιφερειακή οδό (Πρωτοπαπαδάκη από Έβρου έως Αυχένα) και στην οδό Δράμας (στη συμβολή Καβάλας και Κυθήρων) με την τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων στερεωμένων με ηλώσεις και κατασκευή μικρού τοίχου αντιστήριξης. Σκοπός του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των διερχόμενων πεζών από τυχόν καταπτώσεις βράχων και η προστασία της οδικής ασφάλειας από κατολισθήσεις πρανών.
Το δεύτερο έργο αφορά σε παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της ασφάλειας στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος» της Καισαριανής, περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου και γενικότερα των εγκαταστάσεων για την αποφυγή ατυχημάτων από φθορές λόγω παλαιότητας.
Η κ. Κυπριανίδου περιέγραψε σειρά προβλεπόμενων εργασιών, χάρη στις οποίες «το γήπεδο θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».
Σημειώνεται, ότι τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί-εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Κ.Ρ.

Read previous post:
Τζ. Ράις: Συνηθισμένη η μεταπρογραμματική εποπτεία για κάθε χώρα που εξέρχεται από πρόγραμμα

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει στις 27 Ιουλίου για να συζητήσει την έκθεση του Άρθρου 4...

Close