Το σημάδι του καλού πολιτικού είναι ότι πάντα είναι έτοιμος να μιλήσει, επειδή πάντα περιμένει να του ζητήσουνε να βγάλει λόγο - Richard Nixon

Ένταξη του ΙΣΑ σε διεθνές δίκτυο ερευνητικών και υγειονομικών φορέων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

19 Οκτώβριος, 2018

Στη χάραξη πολιτικών και στη διαμόρφωση καινοτόμων πανευρωπαϊκών λύσεων, στον τομέα της διαλειτουργικότητας του ψηφιακού φακέλου ασθενούς θα συμμετάσχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως «κομβικός» συνομιλητής ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων άσκησης πολιτικής. Ο ΙΣΑ θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 103.000 ευρώ που θα διατεθεί απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση του ερευνητικού έργου ΙnteropEHRate.

Πρόκειται για ένα έργο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει στόχο τη διαμόρφωση των σχετικών πολιτικών και του θεσμικού πλαισίου ανταλλαγής δεδομένων ασθενών. Ο ΙΣΑ θα ενταχθεί σε διεθνές δίκτυο ερευνητικών και υγειονομικών φορέων, «διεκδικώντας επάξια ρόλο μεταξύ των “ παικτών” που υποστηρίζουν την καινοτομία διεθνώς στο χώρο της υγείας, με επακόλουθο την προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, διεκδίκησε και κέρδισε επάξια μια σημαντική θέση στη χάραξη των πολιτικών, για την υγεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με συστηματική προσπάθεια πετύχαμε να καταστήσουμε το Σύλλογο, κομβικό συνομιλητή με τους ευρωπαϊκούς θεσμικούς φορείς άσκησης πολιτικής και πρωταγωνιστή στην πρωτοπορία και την καινοτομία», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι η χρηματοδότησή του αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη δυναμική που έχει αναπτύξει σε διεθνές επίπεδο. «Το αποτέλεσμα αυτό είναι η κατάληξη συστηματικής προσπάθειας και οργανωμένης στρατηγικής που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια, για να χτίσουμε ένα ισχυρό προφίλ του Συλλόγου, σε διεθνές επίπεδο», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα, στόχος του έργου είναι να ορίσει, και να επικυρώσει πρωτόκολλα επικοινωνίας, για την απλούστευση και την εξασφάλιση της ασφαλούς ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, ιατρικών επιστημόνων και ασθενών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον αναμένεται να συμβάλει στη διάχυση των αποτελεσμάτων στην Ελλάδα, με παρουσιάσεις στα μέλη του, σε νοσοκομεία, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφόρους λοιπούς ενδιαφερομένους επαγγελματίες και οργανισμούς.

Read previous post:
Οι ευρωπαϊκες λίγκες ζητούν δικαιότερο μοίρασμα εσόδων

Δικαιότερο μοίρασμα των εσόδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε να μειωθεί η «ψαλίδα» μεταξύ μεγάλων και μικρότερων συλλόγων, αλλά και...

Close