Στους Έλληνες έχουν εξουσία οι Αθηναίοι, στους Αθηναίους εγώ, σ' εμένα η γυναίκα μου, στη γυναίκα μου το παιδί. Έτσι ο γιος μου έχει την ανώτατη εξουσία στην Ελλάδα. Θεμιστοκλής  (Αθηναίος πολιτικός & στρατιωτικός )  525-461 π.Χ.

Έμφαση στον διάλογο, αλλά χωρίς ουσιαστική πρόοδο στην συνάντηση Σεντένο-Τρία

9 Νοέμβριος, 2018

Κατά την συνάντηση του ιταλού υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, σήμερα στην Ρώμη, συμφωνήθηκε ότι η κυβέρνηση Κόντε πρέπει να συνεχίσει τον διάλογο με τις Βρυξέλλες, έστω και αν οι διαφορές, σε ό,τι αφορά τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό, παραμένουν.

«Τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού μας δεν αλλάζουν, αλλά θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και στην Ιταλία, αποδεικνύουν την ορθότητα των παρεμβάσεών μας», τόνισε ο Τζοβάνι Τρία.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ στηρίζουν της θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι προς το συμφέρον όλων, ο διάλογος να φέρει αποτελέσματα. Κάποιες αμφιβολίες των αγορών πλανιόνται πάνω από την οικονομική στρατηγική της Ιταλίας. Η απάντηση που η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να στείλει στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη, είναι η ευκαιρία για να απομακρυνθούν οι αμφιβολίες αυτές», τόνισε ο Σεντένο. Και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία σε ότι αφορά την παραμονής της Ιταλίας εντός του ευρώ.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε ακόμη ότι «θα τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ιταλική δημόσια οικονομία να μην απομακρυνθεί από τις προβλέψεις και τα ποσοστά που επεξεργάσθηκε η κυβέρνηση».«Παράλληλα, θα λάβουμε υπόψη μας και την εξέλιξη της συνολικής οικονομικής κατάστασης», συμπλήρωσε ο Τζοβάνι Τρία.

Read previous post:
Αφιερωμένο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το επετειακό, 100ο τεύχος του περιοδικού «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ» του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον 36χρονο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, φιλοξενεί το επετειακό 100ο τεύχος της freepress έκδοσης «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ» που εκδίδεται από...

Close