Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Ελληνο – σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

19 Μάρτιος, 2018

Νέο ρεύμα ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία φιλοδοξεί να εκκινήσει το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με όχημα διοργανώσεις όπως το σημερινό Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 σερβικές και 150 ελληνικές εταιρείες και επιχειρήσεις και με εκατοντάδες, ήδη κλεισμένα, επιχειρηματικά ραντεβού. Οπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σίμος Τσομώκος, το επιμελητήριό μας προσπαθεί να δημιουργήσει νέο ρεύμα ελληνικών επενδύσεων.

Το επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνουν το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας, το «Enterprise Greece» και το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για επενδύσεις, Στέργιος Πιτσιόρλας κ.ά.

Αισιόδοξος ότι στα επόμενα χρόνια οι διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβία.ς θα παρουσιάσουν ανάπτυξη, εμφανίστηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Α΄ της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, Χαράλαμπος Κουναλάκης, καθώς οι συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με τον Έλληνα διπλωμάτη , στο Ελληνο-Σερβικό Φόρουμ θα συμμετάσχουν σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας της Σερβίας.

Οπως είπε, ήδη έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του σε υψηλό επίπεδο ο όμιλος Delta Holding (σ.σ. ένας όμιλος με σύνολο ενεργητικού περίπου 872 εκατ. ευρώ το 2016 και τζίρο 458 εκατ. το 2017, που απασχολεί 4.300 εργαζομένους και δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης ακινήτων, της μεταποίησης τροφίμων, του agribusiness, ακόμη και των αυτοκινήτων), ενώ άμεσα αναμένεται να «κλείσει» και η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το Φόρουμ στελεχών του επιχειρηματικού ομίλου του M.Kόστιτς (σ.σ. γνωστού για το επενδυτικό ενδιαφέρον του σε ό,τι αφορά ελληνικές επιχειρήσεις). Παράλληλα, μεταξύ των σερβικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ περιλαμβάνεται ο τουριστικός επιχειρηματικός όμιλος Big Blue, που θέλει να «ιχνηλατήσει» την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, αλλά και πρόεδροι επιχειρηματικών φορέων και οργανισμών της Σερβίας.

 

 

Read previous post:
Η Κύπρια Άντρια Ζαφειράκου βραβεύτηκε ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Η Άντρια Ζαφειράκου διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολείο που βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου.

Close