Ο καθένας είναι μεγαλοφυΐα, αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει σ’ ένα δέντρο, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο - Albert Einstein

Ελεύθερος χώρος πρασίνου το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για τους Χανιώτες

17 Ιούλιος, 2018

Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, εξέλιξη που δρομολογήθηκε μετά και από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης καθώς και μετά τις επαφές που είχε η δημοτική Αρχή της πόλης με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 Το θέμα θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη 18 Ιουλίου, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και όπως τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, «μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά βαίνει προς υλοποίηση. Προτείνουμε στο ΔΣ την ικανοποίηση και του αιτήματος για την παραμονή της έκτασης ως ελεύθερου χώρου-πρασίνου»

 Η δήλωση του δημάρχου Χανίων «συνοδεύεται» και από τη δημοσιοποίηση της εισήγησής του προς το Σώμα, στην οποία, μεταξύ, άλλων αναφέρει: «Από την έκταση των 53 στρεμμάτων, τα 45 στρέμματα εισηγούμαστε να παραμένουν αδόμητα ως ελεύθεροι χώροι-πράσινο και μόνο τα 8 να μπορούν να δομηθούν για τις κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις που θα αποφασιστούν».

Το ζήτημα μπαίνει στην τελική ευθεία του, μετά από 66 χρόνια, καθώς η παραχώρηση του στρατοπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας.

Read previous post:
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των δικηγορικών συλλόγων της χώρας

Ζητήματα που απασχολούν, τόσο την δικαιοσύνη και τον δικηγορικό κόσμο, όσο και την ελληνική κοινωνία, τέθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση...

Close