Ο άνθρωπος που του έχουν αρνηθεί το δικαίωμα να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, αρχίζει να θεωρεί σημαντικές τις αποφάσεις που του επιτρέπεται να παίρνει. Northcote Parkinson, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Έκτη εβδομάδα κερδών για Dow – S&P

21 Οκτώβριος, 2017

Σε νέα επίπεδα – ρεκόρ τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έπειτα από το «πράσινο φως» της Γερουσίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο δημοσιονομικό έτος.

Η αγορά εκτιμά ότι η έγκριση της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση που ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και η οποία θεωρείται ζωτική σημασίας για να διατηρήσει η Wall Street την ανοδική της πορεία.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 23.326 μονάδες, κλείνοντας 0,2% υψηλότερα για το σύνολο της εβδομάδας. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% στις 2.572 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κέρδισε 0,9%. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,36% στις 6.629 μονάδες.

Πρόκειται για την έκτη διαδοχική εβδομάδα με θετικό πρόσημο για τον Dow και τον S&P, και την τέταρτη για τον Nasdaq. Όσον αφορά, ειδικότερα, στον Nasdaq, πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί ανοδικών εβδομάδων από τον Δεκέμβριο.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της General Electric, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα οποία έδειξαν πτώση στην κερδοφορία, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για πρώτη φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Στα υπόλοιπα εταιρικά μεγέθη που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, η Procter & Gamble ανακοίνωσε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις, ωστόσο τα έσοδα του κολοσσού των καταναλωτικών προϊόντων δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα της Honeywell International, ενώ η PayPal Holdings ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, και στο πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Trump να εξετάζει τις επιλογές του οικονομολόγου του Stanford, John Taylor ή του μέλος του Δ.Σ. της Fed, Jerome Powell.

Read previous post:
Χρειάζεται η Πορτογαλία κούρεμα χρέους;

Μολονότι η Πορτογαλία εξέρχεται από την κρίση και η οικονομία της αναπτύσσεται και πάλι με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το χρέος της...

Close