Βρίσκω τον πόλεμο αποκρουστικό, αλλά αυτοί που τον εγκωμιάζουν χωρίς να συμμετέχουν σ΄αυτόν, είναι ακόμα περισσότερο - Romain Rolland

Έκκληση να προστατευθούν οι Γιαζίντι που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ

21 Αύγουστος, 2017

Την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη του Ταλ Αφάρ, μια βουλευτίνα της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι απηύθυνε έκκληση στις αρχές να σώσουν τους πολλούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι που πιστεύεται ότι κρατούνται αιχμάλωτοι στην πόλη αυτή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Βιαν Νταχίλ, που είναι μέλος του κοινοβουλίου του Ιράκ, τόνισε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη των παιδιών που απήχθησαν, πουλήθηκαν σκλάβοι ή αλλάχθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Η Νταχίλ έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2014, όταν στάθηκε στο βήμα του κοινοβουλίου και ικέτευσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τους Γιαζίντι που δέχονταν επίθεση από τους τζιχαντιστές στο Σιντζάρ. Στην περιοχή αυτή, στο βόρειο Ιράκ, ζούσαν περίπου 400.000 Γιαζίντι. Μέσα σε λίγες ημέρες περισσότεροι από 3.000 σκοτώθηκαν και περίπου 6.800 απήχθησαν, είτε για να πουληθούν ως σκλάβοι είτε για να πολεμήσουν δια της βίας υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της κοινότητας, τουλάχιστον 3.000 γυναίκες και παιδιά παραμένουν αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών.

Read previous post:
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα νοτιοδυτικά της Κέρκυρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στην περιοχή Κατακαλού, κοντά στη λιμνοθάλασσα, νοτιοδυτικά του νησιού.

Close