Οι πεποιθήσεις όπως όλα τα κινούμενα σώματα ακολουθούν τη διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Έκκληση Δ. Παπαδημούλη για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

16 Μάιος, 2018

Έκκληση «για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, στην οποία θα προστατεύονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα» απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την αυριανή, Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, αλλά και θεσμικά υπεύθυνος ως πρόεδρος της ομάδας εργασίας του προεδρείου (Ομάδα Υψηλού Επιπέδου) που κατευθύνει την πολιτική Ισότητας και Διαφορετικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο μήνυμά του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο λόγος που καθιερώθηκε η 17η Μαΐου, ως Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, είναι ότι «πολλές χώρες δυστυχώς ακόμα και σήμερα ποινικοποιούν τις σχέσεις μεταξύ του ιδίου φύλου».

Σημειώνει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δεσμευθεί για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων» και για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε το 2004 στο Ευρωκοινοβούλιο μια Ομάδα Υψηλού Επιπέδου, για την προώθηση και υπεράσπιση της Ισότητα των Φύλων και της Διαφορετικότητας.

Read previous post:
Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στο ΜΜΘ

Ένα από τα πιο ονομαστά και ιστορικά συμφωνικά σύνολα της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, θα εμφανιστεί στις 23...

Close